Vihdoin!


Olen suunnitellut ruoka-aiheisen blogin perustamista jo pidempään, ja nyt kun yksiöön muutettuani minulla on sekä oma keittiö että netti käytössä, ei viivyttelylle ollut enää mitään syytä! :) Oma aikansa meni tietenkin myös sopivan blogipohjan löytämiseen (ja säätämiseen).. En vielä tiedä kuinka kauan täällä posterousissa viihdyn, mutta katsotaan!

 

Tässä blogissa aion siis käsitellä ja esitellä kahta suurta kiinnostuksen kohdettani: ruokaa ja kaupunkeja. Pääpaino tulee kuitenkin olemaan ruualla, jotta blogi pysyisi tarpeeksi selkeänä. Tämän takia kaupunkiakin katsotaan lähinnä ruokakulttuurin kautta. Lisäksi blogin tarkoituksena on innostaa itseäni kokeilemaan uusia reseptejä ja uusia reittejä omassa keittiössäni ja kaupungissani.

 

Tällä kertaa palaan kuitenkin viimekesäisen jenkki-matkan (siitä lisää myöhemmin) tunnelmiin raakapeston ja -pastan avulla. Söin nimittäin portlandilaisen joogakoulun yhteydessä toimivassa kahvila-ravintola Prasadissa ihanan raakapasta-annoksen, jossa oli kesäkurpitsapastan ja kurpitsansiemen-basilikapeston lisäksi mm. cashew-pähkinöistä tehtyä ricotta-juustoa.

 

Ihan yhtä kermaisaa en omasta pestostani saanut, mutta olin kuitenkin lopputulokseen ihan tyytyväinen. Ilman parmesaania ja cashew-pähkinöiden kanssa kastikkeesta tuli oikeastaan melko makeaa, mikä kuitenkin sopi hyvin yhteen raa’an kesäkurpitsan kanssa.

 

Muuten, jääkaapissa pestosta tulee melko tönkköä, joten haluttu määrä kannattaa ottaa huoneenlämpöön ”sulamaan” vähän ennen käyttöä – muuten kastikkeen sotkeminen kesäkurpitsan kanssa on vähän hankalaa :)

 

 

Vegaaninen raakapesto ja raakapasta

0,5-1 dl cashew-pähkinöitä

pari ruokalusikallista auringonkukansiemeniä

1 ruukku basilikaa (myös varret voi käyttää)

1 valkosipulinkynsi

suolaa, pippuria ja oliiviöljyä

 

Laita ainekset yllä olevassa järjestyksessä tehosekoittimeen ja anna koneen jauhaa ne tasaiseksi kastikkeeksi. Itse jouduin vielä hoitamaan loppuhienonnuksen tehosekoittimella, koska tehosekoittimeni ei osaa käsitellä pieniä määriä.

 

Raakapastan valmistaminen on maailman helpoin asia: höyläät vain kesäkurpitsasta siivuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä :)

 

Sekoita lopuksi pesto ja pasta keskenään. Itse raastoin vielä päälle vähän porkkana”parmesaania”.

 

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s