Tuorepuuro ♥

Innostuin tuorepuuroista viime talvena, jolloin raakaruuasta kirjoitettiin lähes jokaisessa seuraamassani ruokablogissa. Nykyään tuorepuuro on yksi lempiaamupaloistani. Makujen suhteen vaihtoehdot ovat rajattomat, ja puuroa voikin valmistaa sen mukaan mitä pähkinöitä, hedelmiä ja marjoja kaapeista sattuu kulloinkin löytymään.

 

Tämän hetkinen suosikkini on taateli-tattaripuuro, johon ihastuin viime keväänä Silvopleessä. Parhaalta tuorepuuro maistuu soijajugurtin kanssa, mutta ei lehmänmaidossakaan mitään vikaa ole :)

 

 

Taateli-tattarituorepuuro (2-3 annosta)

n. 1 dl tattarisuurimoita

n. 1 dl kuivattuja, kivettömiä taateleita (1/3 sellaisesta paketista, jossa taateleita perusruokakaupoissa myydään)

kourallinen manteleita

2-3 rkl pellavansiemeniä (liotetaan kaksinkertaisessa määrässä vettä)

1 kypsä banaani (mitä kypsempi banaani, sitä parempaa puurosta tulee!)

 

Laita illalla kaikki ainekset banaania lukuun ottamatta omiin kuppeihinsa yön ajaksi likoamaan. Tattarisuurimot kannattaa ensin huuhdella pari kertaa.

 

Kaada aamulla kaikista paitsi pellavansiemenien kupeista vesi pois. Pellavansiemenet muodostavat vedestä terveellistä pellavalimaa, joka kannattaa laittaa puuroon mukaan. Myös tattari muodostaa limaa, mutta sillä ei tietääkseni ole mitään hyviä vaikutukisa, joten se kannattaa huuhdella pois.

 

Laita kaikki ainekset ja kuorittu, pilkottu banaani tehosekoittimeen. Anna koneen käydä kunnes puuro on täysin tasaista. Lisää tarvittaessa vettä puuron notkeuttamiseksi.

 

Nauti puuro maidon, soijajugurtin tai -juoman kanssa. Ripottele lopuksi päälle hieman kanelia.

 

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “Tuorepuuro ♥

  1. "Aatu"

    Ihana resepti, mut oisit varoittanut että taateleissa voi olla kiviä (mistä tällaisia asioita voi tietää?). Ihmettelin äsken kun kuului semmoista kilin kalin ääntä ku tein sauvasekoittimella, kivethän siellä kalisivat.

  2. Jaana

    Voi harmi :( En osannut varoittaa, koska vastaavaa ei ole omalle kohdalleni sattunut. Ostan tosiaan taatelit aina sellaisessa pienessä suorakaiteen muotoisessa paketissa, ja niistä on poistettu kivet, niin kuin kuivatuista hedelmistä yleensäkin. Tietenkin mekaanisessa kivenpoistossa hedelmiin voi jäädä kivenpaloja, mutta se on aika harvinaista.Lisäsin nyt taateleiden kohdalle lisämaininnan ”kivettömiä”. Valitse säkin seuraavalla kerralla sellaisia taateleita, joista on kivet poistettu, se lukee kyllä paketissa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s