Sunnuntain pelastus: ruissipsit

 

En yleensä välitä sipseistä, mutta tällaisena väsyneenä ja suolankaipuisena sunnuntaina Linkosuon valkosipulilla maustetut ruissipsit maistuvat kasvistikkujen ja dippikastikkeen rinnalla aika ihanilta. Näissä sipseissä kuivatun ruisleivän rapeus ja maku yhdistyvät ihanan ohueen rakenteeseen ja suupalakokoon.

 

Paremman makunsa lisäksi ruissipsit ovat myös tavallisia perunalastuja terveellisempiä Tavallisissa perunalastuissa rasvaa on 100 grammassa kokonaiset 31 grammaa, joista 2,8 grammaa on tyydyttyneitä. Ruissipseissä rasvaa on vain 8,4 grammaa, joista tyydyttyneiden rasvahappojen osuus on 0,5 grammaa. Ravintokuituakin sipseissä on yli 10 grammaa sadasta. Suolaa ja aromivahventeita ruissipseissä on suunnilleen yhtä paljon kuin perunalastuissakin, mutta sipsejähän ne kuitenkin ovat :)

 

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “Sunnuntain pelastus: ruissipsit

  1. Sussu

    Nonni, nyt on sitten armoton ruissipsihimo. Pitää yrittää tehdä niitä taas! Näin meillä tehtiin kerran krutonkeja jotka muuttuivat sipseiksi kun ne syötiin heti sormin: Otetaan Linkosuon näkkileipää (jota saa Ikeasta Kaliforniassa), oliiviöljyä, merisuolaa, ja valkosipulia. (Taisi olla myös persiljaa.) Paloitellaan näkkäri suupaloiksi ja paahdetaan pannulla öljyn ja valkosipulin kanssa. Suolataan ja lisätään muut mahdolliset mausteet. Voi käyttää salaatti- tai soppakrutonkeina. Tai sipsinä. Nimim. Ulkosuomalaisen hätä keinot keksii

  2. Jaana

    Haha, mitäpä Ikeasta ei saisi!Tota pitää kokeilla, voi olla jopa parempaa kuin kaupan versio! Ja samalla säästyy lisäaineilta :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s