West Coast 2010

Olen jo pariin otteeseen lupaillut juttua viime kesänä poikaystävän kanssa tehdystä matkasta Yhdysvaltojen Länsirannikolle – ja nyt on aika tehdä puheista totta!

 

Luvassa on siis pienimuotoinen, kaupunki- ja ruokakulttuuria käsittelevä matkaopas. Kunkin kaupunkin kohdalla ajattelin kertoa suoraan kaupunkiin liittyvien vinkkien lisäksi myös jostain yleisemmästä, koko Länsirannikkoa koskevasta teemasta. Liitän jokaiseen postaukseen yhden kappaleen matkalla kootulta soittolistalta. Kappaleet voi kuunnella omasta spotifystaan linkkiä klikkaamalla. Avausraitana toimii Simon and Garfunkelin America

Kuljemme samaa reittiä kuin mekin matkallamme. Aloitamme autojen ja elokuvien Los Angelesista, josta siirrymme vehreään Vancouveriin Kanadan puolelle. Vancouverista matkaamme sateesta ja grunge-musiikista tunnettuun Seattleen, ja sieltä Yhdysvaltojen pyöräilypääkaupunkiin, Portlandiin. Matka jatkuu Portlandista pieneen ja sympaattiseen Eugeneen, josta suuntaamme vielä ihanan San Franciscon kautta takaisin Los Angelesiin ja lopputunnelmiin.

Tämä kerta käytetään kuitenkin vielä tunnelmaan virittäytymiseen muutamiin yleisiin matkustuvinkkeihin tutustumalla. Los Angelesiin pääsemme myöhemmin tällä viikolla!

 

Reitti

Kuvan pohja täältä

Hyvän reitin valitseminen oli aikaavievin osa matkan suunnittelusta. Tiesimme, että toista mahdollisuutta tällaisen matkan tekoon ei ehkä enää koskaan tule, joten halusimme valita vaihtoehdoista parhaan mahdollisen. Emme myöskään halunneet ihan älyttömiä etäisyyksiä pysähtymispisteiden välille, sillä matkustaessa kuukausi menee lopulta yllättävän nopeasti. Valitsemamme reitti onnistui täyttämään kaikki odotuksemme, sillä kumpikin pitää matkaa elämänsä parhaana!

 

Liikkuminen

 


Pyöräilyä Vancouverissa

Moni ajattelee että Yhdysvalloissa paikasta toiseen matkustaminen ei onnistu ilman omaa autoa. Auton tarve riippuu kuitenkin ihan siitä, millaista matkaa suunnittelee. Jos haluaa nähdä kansallispuistoja ja pikkukyliä, auto on ehdottomasti kätevin ja varmasti monissa tapauksissa ainoa realistinen tapa liikkua. Jos on kuitenkin meidän laillamme kiinnostunut kaupungeista, busseilla ja junilla pääsee erinomaisesti paikasta toiseen. Los Angelesia lukuun ottamatta pyörä on, kuten yleensäkin, paras väline nähdä kaupunkia ja liikkua paikasta toiseen.

 

Matkaa suunnitellessamme kuulimme kaikenlaisia kauhutarinoita Greyhoundin busseista ja Amtrakin junista. Lopulta ainoa niihin liittyvä epämiellytävä asia oli Seattlen Greyhoundin asema, jossa ei ollut ensimmäisellä kerralla paikalla muuta henkilökuntaa kuin kaksi tylyä vartijaa. Muuten kaikki rullasi yllättävän hyvin niin kaupunkien sisällä kuin niiden välilläkin. Eurooppalaisiin joukkoliikennejärjestelmiin verrattuna ärsyttävin piirre oli se, että kaupunkien sisällä liikennöi lukuisien eri kuljetusyhtiöiden kulkuneuvoja, joihin täytyi kaikkiin ostaa oma lippunsa.

 

Yelp

Raakaruokaravintola Cru, Los Angeles. Tämäkin paikka löytyi Yelpin kautta.


Omalla kohdallani matkan suunnitteluun kuuluu aina olennaisena osana mielenkiintoisten kaupunginosien ja hyvien ruokapaikkojen löytäminen. Parhaat ruokapaikat sijaitsevat yleensä kivoissa naapurustoissa, joten kaupungeissa kannattaa suunnistaa niiden mukaan :)

 

Matkaoppaat kirjoina ja verkossa sisältävät ravintolasuosituksia, mutta tieto saattaa olla vanhentunutta, eikä paikkoja usein ole asetettu järjestykseen niiden tason mukaan. Yhdysvalloissa toimii onneksi sosiaalinen hakukone, Yelp, jossa kaupunkien paikkoja ja palveluita arvostelevat niiden käyttäjät. Kahviloiden lisäksi Yelpistä voi hakea esimerkiksi parhaimmiksi arvosteltuja pyörävuokraamoita, puistoja ja baareja, tietystä naapurustosta tai koko kaupungista.

 

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “West Coast 2010

  1. ella

    vau! odotan innolla jatkoa. ihana pyöräilykuva ja reittikartta.

  2. Jaana

    Mäkin odotan jo innolla, että pääsen palaamaan matkamuistoihin :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s