Marraskuun pelastaja

 

Keittiön puolella on ollut viime aikoina vähän hiljaista. Syynä on – mikäs muu kuin marraskuu. Lähestyvään tenttiin ja kasaan muita hommia yhdistettynä lopputuloksena on se, että ruokavalioni on viime aikoina koostunut Unicafen ja Kasvisbaarin lounaiden lisäksi lähinnä erilaisista smoothieista ja hedelmistä sekä voilla ja omenahillolla päällystetyistä nokkosnäkkäreistä. Huoh.

 

On kuitenkin yksi herkku, jonka voi mainiosti valmistaa tenttiin lukemisen lomassa ja joka sitä paitsi lievittää tehokkaasti marraskuun masentuneisuutta, nimittäin itse tehty granola. Miten jokin, jossa on sekä kuivattuja hedelmiä ja marjoja, paahdettuja pähkinöitä, siemeniä, itämaisia mausteita että vaahterasiirappia voisi olla jotain muuta kuin hyvää?

 

Valmistin granolaa ensimmäisen kerran tänä syksynä, kun törmäsin siihen Voisilmäpeliä- ja Jensenin kiusaus -blogien arkistoja selaillessani. Yleensä syön granolaa maustamattoman jugurtin kanssa, mutta se sopii erinomaisesti jäätelön päälle.

 

Granola

alla olevat määrät ovat suuntaa-antavia, ja niiden suhdetta (tai itse aineksiakin) voi vaihdella omien mieltymystensä mukaan :)

5 dl neljän viljan hiutaleita

2 dl spelttihiutaleita

0,5 dl pellavansiemeniä

0,5 dl auringonkukansiemeniä

2 dl hassel- ja cashew-pähkinöitä sekä manteleita

0,5 dl kookoshiutaleita

0,5 tl inkivääriä (jauheena)

1 tl kanelia

ripaus kardemummaa

0,75 dl rypsiöljyä

0,75 dl vaahterasiirappia

kuivattuja hedelmiä tai marjoja (rusinat ja karpalot ovat omia suosikkejani)

 

Laita uuni kuumenemaan 150:een asteeseen.

Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Sekoita rypsiöljy ja vaahterasiirappi lasissa haarukan avulla.

Kaadan kuivat ainekset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja öljy-siirappiseos niiden päälle. Kääntele seosta, kunnes se on kauttaaltaan kosteaa.

Paista seosta uunissa noin 20-30 min, tai kunnes se on kullankeltaista. Varo, ettei myslisi pala! Kääntele seosta pari kertaa paistamisen aikana.

Lisää hedelmät ja marjat mukaan, kun olet ottanut granolan uunista ja antanut sen jäähtyä hetken aikaa.

 

Ps. Tenttien ja muiden opiskelukiireiden takia Länsirannikon matka ei jatku ainakaan vielä tällä viikolla. Kiirettä riittää oikeastaan joulukuun kahdeksanteen päivään saakka, mutta sen jälkeen ehdin varmasti kirjoitella enemmän, ihanaa! :)

 

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s