Ihastuin viimekesäisellä matkallamme amerikkalaisiin cupcake -leivoksiin. Parhaimmalta maistuivat herkullisen punaiset Red Velvet -leivokset, joita söimme esimerkiksi Los Angelesin Babycakes NYC -kahvilassa (kuva niistä tämän postauksen lopussa).
Pääsin eilen lievittämään cupcake -ikävääni leipomalla niitä itse. Leivon harvoin (aivan liian harvoin!), mutta näinkin näyttävien leivosten tekeminen oli yllättävän helppoa. Veikkaan, että onnistumista edesauttoivat pari yksinkertaista seikkaa.
Ensinnäkin tällä kertaa kaikki leivontaan käytetyt raaka-aineet olivat saman-, eli huoneenlämpöisiä. Lisäksi käytin tavallisten tee- ja ruokalusikan sijaan oikeita lusikkamittoja. Leivosten onnistuneesta ulkomuodosta saa kiittää myös muffinipeltiä, joka esti kakkusten leviämisen leveyssuunnassa.
Resepti on peräisin tänä syksynä ilmestyneestä Glorian New York -numerosta.
Red Velvet cupcakes (12 kpl)
100 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
3 rkl punaista nestemäistä elintarvikeväriä
1 1/2 rkl (tummaa) kaakaojauhetta
1 tl vaniljaesanssia
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 dl huoneenlämpöistä piimää
1 tl valkoviini- tai siiderietikkaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
Lisää kananmunat joukkoon vatkaten, yksi kerrallaan
Yhdistä elintarvikeväri, kaakaojauhe ja vaniljaesanssi. Sekoita ne taikinaan (siirry tässä vaiheessa sähkövatkaimesta puuhaarukkaan)
Yhdistä ruokasooda vehnäjauhoihin
Yhdistä piimä ja siideriviinietikka
Lisää jauho- ja piimäseoksia vuorotellen taikinaan ja sekoita sitä puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista
Lusikoi taikina vuokiin tai muffinipellin koloihin. Paista leivoksia 20 minuuttia 175 -asteisessa uunissa
Vaniljakuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
Vatkaa tuorejuuston ilmavaksi sähkövatkaimella
Lisää vaniljasokeri ja voi. Vatkaa kunnes seos on tasaista.
Siivilöi joukkoon tomusokeri. Jatka vatkaamista pienellä nopeudella kunnes seos on tasaista
Levitä kuorrute jäähtyneiden kakkusien päälle nuolijalla, veitsellä tai pursottimella.
Ps. Ihanan näköisiä cupcakeja valmistaa pääkaupunkiseudulla tilauksesta Cupcakes by Frida.
Ihanan näköisiä herkkuja, mums :)
haluan tehdä lisää!
Ella, ens kerralla porkkanakakun makuisia! Tai sit Sanna sillä sun herkkukakun ohjeen vois kans soveltaa muffinsimuotoon!