Juuresta pestossa

Vetiset ja kalliit vihannekset voi talvisin huoletta jättää kauppaan – juurekset ovat tämän vuodenajan pelastajia. Ne maistuvat lähes yhtä hyviltä kuin kesälläkin, tuovat väriä ruokiin ja säilyvät hyvinä pitkään.

Yksi lempijuureksistani on ehdottomasti punajuuri. Näin joulun aikaan se päätyy yleensä rosolliin tai muihin perinteisiin ruokiin. Tällä kertaa päätin kuitenkin kokeilla jotain erilaista: punajuuripestoa.

Alunperin Hesarissa olleen ohjeen löysin Lettupannu-blogista. Pesto maistuu niin spagetin ja halloumin kanssa (makean ja suolaisen yhdistelmä ei ikinä petä!) kuin leivänkin päällä.

 

Punajuuripesto

4-5 pienehköä punajuurta

1 kynsi valkosipulia

0,5 dl kuorittuja manteleita

0,5 – 1 dl parmesanraastetta

1 rkl oliiviöljyä

1 tl sitruunamehua

suolaa, pippuria

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kypsyminen kestää 30-40 minuuttia.

Raasta parmesaani ja pilko valkosipuli.

Kuori ja paloittele kypsät punajuuren kulhoon. Lisää muut ainekset ja soseuta sauvasekottimella kunnes tahna on tasaista. Pestosta tulee perinteistä versiota pehmeämpää.

 

Ps. Pahoittelut kehnosta kuvasta. Itse ruoka ei kuvassa kovin hyvin näy, mutta suoraan tahnasta otetut kuvat olivat suttuisia eivätkä erityisen ruokahalua herättäviä. Vihannesten lisäksi talvesta kärsii siis myös kuvien valotus.

Mainokset

6 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

6 responses to “Juuresta pestossa

  1. Sanna

    Gloriassa oli joku aika sitten myös punajuuripeston ohje, jota ollaan silloin tällöin tehty – ja hyvää on! Ehkä kokeilen tätä vielä :)

  2. Jaana

    Miten se erosi tästä? :) Voisin nimittäin tehdä tätä pian uudestaan, eikä pieni variaatio olisi ollenkaan pahasta!

  3. Sanna

    Siihen tulee manteleiden sijaan pinjansiemeniä, sekä lisäksi tavallista sipulia ja basilikaa 1/2 ruukkua sekä sitruunamehun sijaan vähän punaviinietikkaa. Tässä punajuurikuutiot ja sipulit keitetään ensin, mutta muuten periaate on sama. Plus tähän ei tule parmesaania, vaan tarjottaessa pieniä mozzarellapalloja.Mutta pitääpä koittaa manteliversiota!

  4. Jaana

    Kuulostaa hyvältä! :)

  5. Sussu

    Kiva resepti taas! Meillä ollaan aina ihan hurmiossa kun teen tätä punajuurihummusta. Se on parasta hummusta mitä olen koskaan syönyt. http://simplyrecipes.com/recipes/beet_hummus/

  6. Jaana

    Kiitos vinkistä Sussu, uudet dippi/tahnaideat on aina tervetulleita! :) Pitääkin ostaa punajuuria taas pian!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s