Pinaattipesto

Pestolla ei ole aikaisemmin ollut kovinkaan suurta roolia syömisissäni, mutta löydettyäni kotitekoiset pestot tilanne on muuttunut. Tällä kertaa vuorossa oleva pinaattipeston ohje on jo kolmas blogissani.  Aikaisemmin esittelyssä ovat olleet raaka– ja punajuuripesto. Tämä pesto on kolmen koplasta edullisin ja yksinkertaisin.

Pinaattipesto

100-150 g pakastepinaattia

0,5 dl raastettua parmesaania

0,5 dl kuorittuja manteleita

1 rkl öljyä

1 kynsi valkosipulia

suolaa ja mustapippuria

Sulata pinaatti, raasta parmesaani ja pilko valkosipuli. Lisää ne kulhoon mantelien, öljyn ja mausteiden kanssa. Soseuta ainekset sileäksi tahnaksi.

 

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “Pinaattipesto

  1. Nam! Nokkospesto on viiiieeelä edullisempaa ja tuo pinaatille hauskaa vaihtelua. Paitsi eihän sitä tähän vuoden aikaan voi lumihangista kaivaa, mutta jos kesällä jaksaa kerätä hirveesti pakkaseen, ni sit!

    Jossain pesto-ohjeessa sanottiin, että sinne voi heittää leipää sekaan, siis survoa siihen pestotaikinan jatkoksi. Jos on esimerkiksi hiukan kovettunutta tai käpristynyttä tai vanhaa leipää, ei tietenkään homeista! Siihen nokkospestoon se esimerkiksi tuo hiukan pehmeämmän maun.

    • Nokkospesto kuulostaa tosi ihanalta! Ens kesänä pitää sitten korjata satoa :)

      Nyt kun sanoit, mäkin muistan lukeneeni leivän käytöstä jossain. Hyvä vaihtoehto vaikka tolle parmesaanille, jos ei halua käyttää eläinperäisiä tuotteita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s