Toinenkin tattarisalaatti

toinen tattarisalaatti

Tein tattarisalaattia ensimmäisen kerran jo helmikuussa, mutta nyt olisi tarjolla paranneltu versio. Jätin kirsikkatomaatit kokonaan pois, vaihdoin kikherneet mustapapuihin ja lisäsin mukaan kapriksia ja paprikaa. Lopputuloksena sain uuden lempisalaatin! Salaatissa on tattarin, suolakurkkujen ja kapristen ansiosta vähän slaavilaista fiilistä – mitä pidän muuten yhtenä tämän hetken kiinnostavimmista ruokatrendeistä.

Salaatti sopisi hyvin vaikka juhlien noutopöytään, se ei nimittäin vety tai nahistu, kuten vihreiden salaattien kanssa saattaa käydä.

Tattarisalaatti (4 annosta)

2 dl tattarisuurimoita

1 purkki (380 g) mustapapuja

fetaa puolet 150 g paketista

1/2 – 1 paprika

1-2 cm pätkä suolakurkkua

pari ruokalusikallista kapriksia

Kiehauta 6 dl vettä kattilassa. Lisää veteen tattarisuurimot, jotka olet huuhdellut ensin kuumalla, sitten kylmällä vedellä. Keitä suurimoita maltillisella lämmöllä noin 10 minuutin ajan tai kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Anna suurimoiden hautua vielä hetki kannen alla. Salaatinviileiksi suurimot saa huuhtelemalla ne siivilässä kylmällä vedellä.

Sekoita tattarin joukkoon mustapavut, pilkottu feta, suolakurkku ja paprika sekä kaprikset. Lorauta sekään vielä hieman kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä. Suolaa salaatti ei kapristen, suolakurkun ja fetan lisäksi tarvitse.

Oletteko te muut jo kokeilleet tattaria? Mitä tykkäätte?

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s