Helppoa lauantairuokaa ja parasta leipää

laru

Viime viikon kokkailut eivät olleet kovinkaan innostavia, saati sitten kuvauskelpoisia. Kokeilin hamppupestoa – hyvää oli, mutta esteettinen puoli vaatii vielä kehittelyä. Nyt tuotokseni muistutti ulkonäöltään lähinnä mämmiä, paitsi että se oli kiiltävää ja sävyltään vielä epämiellyttävämpää ruskeaa. Sunnuntaina leivoin puolestaan keksejä. Katastrofeilta vältyttiin, mutta keskittymiskykyni ei ollut edellisen illan jäljiltä mitään huippuluokkaa. Niinpä keksien tärkeimmät ominaisuudet – murea taikina ja pehmeänsitkeä sisus – jäivät tällä kertaa saavuttamatta.

Onneksi aina ei mene yhtä huonosti. Muutama viikko sitten katoin lauantain lounaspöytään kolme helppoa ja hyvää: paahdettua kukkakaalia, marinoituja kikherneitä ja Campaillou-leipää.

Intialaisten mausteiden ja manteleiden kanssa paahdetun kukkakaalin ohjeen nappasin Voisilmäpeliä-blogista. Sieltä löytyy muitakin loistavia kukkakaalireseptejä couscouksesta muusiin, kannattaa käydä katsomassa!

Kikherneet voi marinoida itsekin, kuten tein lokakuussa. Tällä kertaa otin kuitenkin oikotien ja sekoitin herneet tähän Arlan valmiiksi tehtyyn pakettiin fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Päälle ripottelin korianterinlehtiä.

Campailloun reseptiä ei ole tarjolla, sillä jätän sen leipomisen suosiolla Rezélle. Ihanaa vehnä- ja ruisjauhoista leivottua ranskalaista leipää saa Helsingissä ainakin Hakaniemen hallin Leipätorilta ja Stockmannilta.

Kukkakaalipaistoksen, kikherneiden ja leivän kanssa söimme vielä sitruunalla ja korianterilla maustettua turkkilaista jugurttia.

lauantairu

Paahdettua kukkakaalia ja manteleita

1 kukkakaali
pari ruokalusikallista oliiviöljyä
nokare voita
kourallinen manteleita
mausteiksi kurkumaa, juustokuminaa, kardemummaa, chiliä ja suolaa.

Paloittele kukkakaali pienehköiksi paloiksi. Laita kukkakaalit, mantelit, öljy, voi ja mausteet uunivuokaan ja pyörittele niitä, kunnes öljy ja mausteet ovat tarttuneet kukkakaalinpaloihin ja manteleihin.
Anna vuuan olla 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia eli kunnes kukkakaalit ovat saanet sopivasti väriä pintaansa. Kääntele seosta pari kertaa paistamisen aikana, jotta kukkakaalit kypsyvät tasaisesti.

laru2

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s