Tule hyvä pulla

Bun filled with quark and raisins

Tein viime viikolla jotain, mitä en ole tainnut tehdä yläasteen köksän tuntien jälkeen: leivoin pullaa. Ohjekin oli noilla samoilla tunneilla käytetystä oppikirjasta. Tuli kotoisa olo ja kauniita pullia. Taikinasta tuli sen sijaan hieman liian kuivaa, mutta sen ongelman pitäisi nettipalstojen viisaiden mukaa korjautua vähentämällä jauhojen määrää ja jättämällä kananmuna pois. Onko teillä jotain muita vinkkejä pehmeään pullataikinaan?

Rahkapullat

Taikina:

2 1/2 dl maitoa

25 g hiivaa

1/2 tl suolaa

1-2 tl kardemummaa

1 muna

0,75 – 1 dl sokeria

noin 7 dl jauhoja

1/2 dl pehmeää voita

Täyte:

2 dl maitorahkaa

1 muna

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1/2 sitruunan mehu

1/2 dl kuohukermaa

1/2 dl rusinoita

+ 1 muna pullien voiteluun

Murenna ja lietä hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri mausteet ja yli puolet jauhoista haarukkavatkaimella sekoittaen. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa koko ajan toisella kädellä alustaen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi. Alusta kohonnutta taikinaa, kunnes se on jälleen kiinteää. Muotoile taikina pitkoksi, pilko noin 16:sta palaan ja pyörittele pulliksi. Aseta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna niiden kohota vielä hetki.

Valmista täyte (eli sekoita ainekset keskenään) sillä aikaa, kun kohotat taikinaa tai pullia. Kun pullat ovat kohonneet, paina lasilla pulliin syvennys, voitele reunat kananmunalla ja annostele täyte koloihin. Paista pullia uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

Mainokset

4 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

4 responses to “Tule hyvä pulla

  1. Oioi kun on hyvännäköinen rahkapulla:P

    Täällä Hollannissa ei jostain syystä tule leivottua pullaa vaikka kaupasta saakin kaikki ainekset. Nyt täytyy kyllä varmaan tehdä rahkapullaa ne ovat nimittäin mun lemppareita!

    • Mä olin ihan unohtanut rahkapullien olemassaolon, mutta pääsiäinen toi ne jotenkin mieleen. Oli ne kyllä niin hyviä, vaikka taikina vähän kuivaksi jäikin! Seuraavalla kerralla ajattelin leipoa samoilla aineksilla piirakan, saa vielä enemmän tota täytettä mukaan ;)

  2. Anita

    Pullataikinaa pitää vaivata paljon, jotta saa pehmeitä pullia. Tämä onnistuu parhaiten koneella, ainakin harvoin pullia tekevältä. Taikinaa on vaivattu tarpeeksi kun se tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin sekä kulhon reunoista että käsistä. Alustuksen alkuvaiheessa jauhot kannattaa laittaa pienissä erissä samalla taikinaa voimakkaasti vatkaten, jotta taikinaan tulee ilmavuutta ja sitkoa. Harjoitus tekee mestarin tässäkin!

  3. Eiköhän mustakin vielä ihan hyvä leipuri hiiva tule :) Tylsää vaan syödä niitä vähemmän onnistuneita pullia siinä välissä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s