Uusia perunoita uudella tavalla

Spring potatoes & currymayo

En sitten ehtinytkään julkaista tätä reseptiä viime viikolla, vaikka niin lupailin. Sunnuntaista tiistaihin olin minilomalla Turussa, josta toin tuliaisiksi vieläkin jatkuvan kamalan kurkkukivun. Tosi tylsää maata sisällä näin kauniilla ilmoilla! No, sainpahan ainakin tämän vihdoin kirjoitettua :)

Lupailemani resepti on peräisin Hesarista, jossa se julkaistiin jokunen aika sitten. Kyseessä on varsin yksinkertainen resepti uusille perunoille – keittämisen sijaan ne paistetaan uunissa. Päätin soveltaa tätä valmistustapaa jääkaapin vihanneslokerossa vielä viime maanantaina kummitelleisiin, juhannukseksi ostettuihin pottuihin. Hieman nuupahtaneet perunat muuttuivat uunissa ihanan rapeakuorisiksi. Perunoiden kylkeen tein vielä currymajoneesia ja salaattia, jolloin koossa olikin jo ihan kunnon ateria.

Uudet perunat uunissa

Uusia perunoita

oliiviöljyä

mausteita – suola ja pippurikin riittävät, mutta myös rosmariini sopii hyvin perunoiden kanssa

Pese perunat ja levitä ne uunivuokaan, jonka pohja on voideltu öljyllä. Pirskottele öljyä myös perunoiden päälle. Lisää vielä mausteet ja laita vuoka 225-asteiseen uuniin noin 45:ksi minuutiksi.

Currymajoneesi

Sekoita majoneesia (esim. 1 dl) , currya (2 tl) ja ripaus kidesokeria keskenään.

Mainokset

4 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

4 responses to “Uusia perunoita uudella tavalla

  1. sannuska

    Voi minäkin oon kipeenä :/ Mutta uudet uunipotut kuulostais kyllä ihanalta lohturuoalta.

  2. Anita

    Koska nyt on mustikka-aika lainaan blogiasi ja kerron herkullisen Mustikkakukon ohjeen
    100 g margariinia
    1 dl sokeria
    1 kananmuna
    2,5 dl ruisjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    Tästä taikina ja osa vuokaan pohjalle. Päälle 1/2 -1 litra mustikoita joihin on sekoitetetu 1/2-1 dl sokeria ja noin 1 rkl perunajauhoja. Loput taikinasta taputellaan mustikoiden päälle. Kosteampi kuukko tulee jos laitat mustikat vuoan pohjalle ja kaiken taikinan kanneksi (pistele kansi haarukalla ennen uuniin laittoa) Paistetaan 200 astetta noin 1/2 tuntia. Syödään sellaisenaan tai kermavaahdon/jäätelön kanssa.

  3. Tämä onkin tosi hyvä resepti (äidin). Kannattaa kokeilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s